TEA

Protokol ochutnávání čaje

Rozhodl jsem se napsat tento protokol, abych popsal postup jak se (podle mého skromného názoru) seznámit s konkrétním čajem, jak ho prožít na maximum a zároveň udržet co nejobjektivnější podmínky pro jeho recenzi. Tento protokol je silně inspirován ochutnávacím procesem Mei leaf .


Úvod

Na úvod bych ale rád konstatoval pár faktů:

Protokol

1. Zrak - suché lístky

Zde se soustředíme na:

Vzhled lístků je ovlivněn hlavně druhem úpravy. V tomto kroku je velmi důležité si všímat detailů a nespokojit se se základním popisem.

2. Čich - suché lístky

3. Čich - vlhké lístky

4. Zrak - nálev

5. Chuť - textura

6. Chuť - chuť nálevu

7. Chuť - dozvuk

8. Čich - kalíšek

9. Zrak - vlhké lístky

10. Tělo - účinky